Sidens indhold

Hvis du er kunstnerisk anlagt, er det vigtigt, at du har orden på dine øvrige ting. På den måde kan du nemlig bedst skabe plads til, at din kreativitet kan udfolde sig. Du skal ikke bekymre dit sind med bekymringer om forsikringer og regninger. Den slags skal være ordnet, så du i stedet kan fokusere på dét, der virkelig betyder noget for dig; kunsten. Derfor bør du også være medlem af en god a-kasse, så du ikke skal bekymre dig om ledighed. Find en a-kasse her.

Hvad er a-kasser?

A-kasse står for arbejdsløshedskasse. Det er dog en forsikring, som du selv har mulighed for at tegne. Forsikringen skal dække dig i tilfælde af ledighed. Her sørger forsikringen for, at du stadig får penge udbetalt, så du har råd til dine leveomkostninger. Den ydelse kaldes for dagpenge.

Andre ydelser fra a-kasser

Det er ikke kun dagpenge, som a-kassen kan udbetale. Det er også a-kassen, der står for at udbetale feriedagpenge, efterløn og diverse orlovsydelser, hvis du skal passe børn. Blandt andet fædreorlov, graviditetsorlov eller barselsorlov.

Sådan vælger du blandt alle a-kasser

En god a-kasse betaler dog ikke kun ydelser. Den kan også tilbyde vejledningssamtaler, hvis du skulle blive arbejdsløs. I så fald skal din a-kasse samarbejde med dit lokale jobcenter om at få dig i job igen.
Derudover kan en god a-kasse også tilbyde dig et bredt udvalg af kurser, som du har gavn af, uanset om du er i job eller ledig.

Derfor er de fleste a-kasser også specialiseret inden for ét eller flere arbejdsområder og uddannelsesfelter. På den måde kan de nemlig tilbyde dig den bedste vejledning.

Hvis du har brug for flere penge til at dække dine leveomkostninger

For en del menneskers vedkommende er den danske dagpengesats ikke høj nok til at dække leveomkostningerne. Hvis du står i den situation, har du mulighed for at tegne en såkaldt lønsikring. Det er en ekstra forsikring, der udbetaler flere penge til dig, hvis du skulle risikere at blive ledig.