Sidens indhold

Det siges at de første mennesker, eller rettere menneskets forfader brugte de første smykker for 100.000 år siden, dengang var det simple skaller der blev taget i naturen og sat sammen så de kunne bæres af folk.

Grundlaget for de smykker vi kender i dag er en helt anden, det startede dengang mennesket lærte at forarbejde metal, dengang i form af kobber, og for at vise den rigdom og den status der var forbeholdt de få og magtfulde.

I dag kan du få smukke ringe til at pryde dine fingre, og det er ikke længere noget der kun er forbeholdt dem der er rige eller har høj status, selvom du også sagtens kan gøre det,  hvis du er i den kategori.

Smykker er ikke længere kun for kvinder

Traditionelt har smykker været forbeholdt kvinder, og kun i mindre grad mænd, men der må vi erkende at det er der lavet om på, der er i dag også rigelig mulighed for at en mand kan finde både ringe og kæder der passer til den han er.

For 100 år siden var smykker stadig meget for kvinder, i og med at selv ved bryllupper var der i langt de fleste tilfælde kun en ring til kvinden, men takket være heftige kampagner fra smykkeindustrien, så blev mandens behov for en ring vækket, og allerede så sent som i 1940’erne blev de fleste ægtefolk viet med ringe til begge.

Få smykker som historiske kopier fra fortiden

Lad os sige at du er fan af vikingetiden, og har set de gamle ringe de brugte dengang, og gerne selv vil have din egen, jamen så kan du sagtens få kopier af de gamle ringe som du selv kan gå med, og måske også din ægtefælle.

På den måde kan I tage jer godt ud sammen og hver for sig, og ikke mindst have en god historie der kan fortælles til andre om jeres valg, og hvorfor I har valgt at gøre det på den måde.

Samtidig er det ikke noget der skal koste en formue, du kan nemlig sagtens selv vælge at få dem lavet i for eksempel sølv, som koster lidt mindre end guld.