Hvordan vælger man lige den rette kjole til nytårsaftenen. Det er ikke altid nemt, men der er nogle basale ting du skal have styr på i processen. Har du styr på disse, gør det beslutningen omkring den nye nytårskjole meget nemmere. Læs med og bliv klogere.

Det første skridt

Det første som du skal have styr på, er festens tema som du skal deltage i på din nytårsaften. Temaet har en stor indflydelse på kjolens udseende, da det kan gøre dig meget klogere på kort tid, hvilken slags nytårskjole du skal gå efter.

Er det eksempelvis en natklub fest, som du skal deltage i, er det essentielt at udvælge en model der egner sig til miljøet og begivenheden. Er det derimod en anden type fest, altså måske en privatfest hos en god ven eller veninde, er din beklædning formegentlig anderledes. På den måde kan du altså på ganske få sekunder, afgøre i hvilken genre du skal kigge efter, når du udplukker favoritkjolen.

På baggrund af ovenstående kan vi tage skridt nummer to.

Kort kjole eller lang kjole?

Er det en fest på en natklub, er det måske en kortere kjole vi er ude i. Dette egner sig typisk bedst til disse omgivelser, men også til den måde festen foregår på, eftersom den med garanti vil stå på en masse dans, hvis du altså holder alt champagnen ud.

Er det derimod en fest, som er mere klassisk og stilren er det måske den lange nytårskjole som skal vælges. Den egner sig i hvert fald bedre til sådanne omgivelser, end en kort festkjole gør det.

Hvilken farve skal den have?

Når du har besluttet længden på din kjole, er det på tide at afgøre farven. Den typiske nytårsfarve er sølv. Gerne med flere lækre detaljer og paletter, som man rigtig fremstår festligt. Dog er det ikke alle, som føler sig helt tilpas i sådan en kjole, da man lynhurtigt kan få fornemmelsen af at man prøve at skabe opmærksomhed. Bare rolig, sådan er det slet ikke – på en nytårsaften er der næsten intet som kan blive for meget.

Er du ikke til sølv og glitter, kigger du nok mere over i traditionelle rolige farver, såsom rød, grøn eller blå. Dette kan også være super klassisk og trendy, og signalerer mere et rent, stilet og enkelt look. På den måde kan du lettere lave kreative sammensætninger med dine accessoires, da du er sikker på at kjolen ikke tager for meget fokus.

Hvad med materialet?

Nu er du klar til at tage beslutningen omkring kjolens stof. Skal det være en velour model, eller en silkekjole – måske sågar en satin? I sidst ende er det naturligvis kun dig selv som kan tage beslutningen, men oftest hænger materialet sammen med typen på kjolen. Altså de tre foregående skridt vi har gennemgået.

Du skal hele tiden huske på, at det vigtigste er at du føler dig tilpas i kjolen.

Rigtig god nytårsfest.