Sidens indhold

Det er ikke sikkert, at du altid har drømt om at blive låsesmed, men det ændrer ikke på, at det er et glimrende arbejde, der giver dig en god blanding af praktisk arbejde og teoretisk viden, hvilket betyder, at du både får mulighed for at bruge dine hænder og dit hoved.

Det skal du have styr på, inden du begynder

Inden du søger ind på uddannelsen som låsesmed, er der et par ting du skal have styr på, eller i det mindste skal overveje. For at finde ud af om det er noget for dig at blive låsesmed, skal du stille dig selv følgende spørgsmål:

Er du glad for at bruge dine hænder?

Har du en god finmotorik?

Er du interesseret i at arbejde med den nyeste teknologi?

Er du god til at samarbejde med andre?

Er du serviceminded?

Har du let ved at tale med mange forskellige typer mennesker og kunder?

Har du en ren straffeattest?

Hvis du kan svare ja til de spørgsmål, så lader det til, at det at blive låsesmed, måske nok er noget for dig. Men ligesom med så mange andre erhvervsuddannelser, er det at blive låsesmed ikke bare at søge ind på en uddannelse.

Sådan finder du en læreplads

Når du er blevet optaget på uddannelsen som låsesmed, skal du nemlig også finde dig en elev- eller læreplads, der skal være med til at give dig den praktisk erfaring med arbejdet som låsesmed.

At finde en elevplads eller læreplads er det samme som at skulle finde et job, og derfor skal du sælge dig selv. Heldigvis er der et par ting du kan gøre, for at øge dine chancer for at finde et sted at være i lære.

Aflevér din ansøgning personligt. Det betaler sig nemlig at gøre et godt førstehåndsindtryk.

Søg uopfordret. Selvom en virksomhed ikke reklamerer med, at de tager lærlinge og elever, så kan de ofte godt overtales alligevel, og når de ikke reklamerer med det, så er konkurrencen ofte mindre.

Vis dem, at du ved, hvem de er. Det hænger igen sammen med førstehåndsindtrykket. Når du viser dem interesse, viser de også dig interesse.