Sidens indhold

Skal du snart giftes og til at planlægge drømmebrylluppet? Vi guider dig til jagten på den helt rigtige brudekjole, receptionen og bryllupsrejsen. Læs med her.

 

Find den rigtige bryllupskjole

De fleste kvinder glæder og gruer sig over, jagten på den perfekte brudekjole. Ikke nok med, at den bliver svær at finde, de skal også regne med at give en god sjat penge for den. Her får du nogle tips til, hvor du kan lede efter bryllupskjolen.

  1. I kølvandet på klimakrisen, og hvordan vi bruger ressourcer som vi ikke har, kan du med fordel lede efter en brugt brudekjole. Her kan du spare penge, og gå ned ad kirkegulvet med god samvittighed. Hvis din mor har en brudekjole fra dengang hun blev gift, kan du spørge hende om du må få den og eventuelt sy den lidt om, så den passer dig og din stil. På den måde, har kjolen en mere symbolsk betydning.
  2. Du kan kigge efter fine hvide kjoler. Det vil sige, undgå at lede efter kjoler hvor der står ”brudekjole”. Bryllupsindustrien tjener styrtende på at smide termer som brud, bryllup m.m. på ting som kjoler og sko. Det kan være klogt at lede efter de mere fine festkjoler i hvid, og så kan du eventuelt få kjolen syet lidt om, hvis du synes der mangler noget. Herved kan du spare en god portion penge.

 

Læg en plan for selve bryllupsdagen

At lave en plan for hvad der skal ske på selve bryllupsdagen, kan være med til at berolige dine nerver som kommende brud. Skriv en detaljeret og realistisk plan, og sørg for at dine brudepiger får ansvaret for at det hele går som smurt. Så kan du roligt se til, mens det hele flasker sig. Her er det også vigtigt at sige pyt, hvis det ikke går lige efter dit hoved. Ligegyldigt hvad, bliver dagen fantastisk og en fejring af din mands og din kærlighed.

 

Receptionen

Den perfekte reception kan være sværere at finde, end en nål i en høstak. Ikke desto mindre, er det også et af de vigtigste elementer af et bryllup. Det er her, at du skal finde noget som både du og din mand finder godt nok, og på samme tid, have plads til alle jeres gæster og have budget til at kunne leje stedet. På magiske Sonnerupgaard Gods har de bryllupslokaler med overnatning på Sjælland til rådighed. Godset er over 22 fodboldbaner stor. Det vil sige, at de har rigtig mange forskellige lokaler, i forskellige størrelser og stilarter. Her kan du gå på opdagelse, og helt klart finde noget som falder i din og den kommende goms smag.

 

Bryllupsrejsen

Bryllupsrejsen kan være det perfekte afbræk efter en tumult tid, som kulminerede i den helt store bryllupsfest. Mange nylige ægtefolk, får ”bryllupsfest blues” som betyder at de går og er lidt nedtrykte efter brylluppet. Det var den fest, man har brugt så lang tid på at bygge op. En ferie kan derfor være god for ægteparret dagene derpå.

  1. Miami, Florida. Hvis i tænker at tage på den helt store, eksklusive badeferie kan Miami måske noget for jer. Hvis i ønsker et alsidigt byliv, tropisk klima og hvide sandstrande, kan I ligeså godt booke flybilletter til USA
  2. En hytte i Sveriges skove. En ferie i den nordiske idyl, kunne også være en oplagt ferie. Her kan i geare helt ned og nyde naturen. Det er også et mere budgetvenligt og klimavenligt valg af bryllupsrejse. Sveriges skove byder på en masse udendørsaktiviteter og dyreliv.